Wołowe steki z grilla
Składniki
steki z rostbefu

4 sztuki

Przyprawa do mięs Knorr

1 łyżeczka

Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr

1 łyżka

cytryna

1 sztuka

miód

1 łyżka

musztarda

1 łyżeczka

koperek

0.5 pęczka

oliwa z oliwek

4 łyżki..... Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce połącz oliwę z oliwek, musztardę, miód, przyprawę do mięsa Knorr, majeranek, tymianek i posiekany koperek.

Wołowe steki z grilla - Krok 1
Krok 2
Steki umyj, osusz, ułóż w płaskim naczyniu, zalej marynatą i pozostaw na godzinę w lodówce. Krok 3
Mięso grilluj przez 15 minut, obracając je kilkakrotnie i smarując marynatą. Podawaj na ciepło lub na zimno wraz z sałatką. Tak przygotowane steki świetnie smakują również na zimno jako dodatek do letniej sałatki.



  PRZEJDŹ NA FORUM