Wołowe steki z grilla |
Składniki steki z rostbefu 4 sztuki Przyprawa do mięs Knorr 1 łyżeczka Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr 1 łyżka cytryna 1 sztuka miód 1 łyżka musztarda 1 łyżeczka koperek 0.5 pęczka oliwa z oliwek 4 łyżki..... Przygotowanie krok po kroku Krok 1 W misce połącz oliwę z oliwek, musztardę, miód, przyprawę do mięsa Knorr, majeranek, tymianek i posiekany koperek. Wołowe steki z grilla - Krok 1 Krok 2 Steki umyj, osusz, ułóż w płaskim naczyniu, zalej marynatą i pozostaw na godzinę w lodówce. Krok 3 Mięso grilluj przez 15 minut, obracając je kilkakrotnie i smarując marynatą. Podawaj na ciepło lub na zimno wraz z sałatką. Tak przygotowane steki świetnie smakują również na zimno jako dodatek do letniej sałatki. |