Ryżowe przekąski |
Składniki: Składniki -0,5 torebki ugotowanego ryżu brązowego, -1 torebka ryżu białego, -1 duży ogórek kiszony, -6 plasterków szynki, -1 cebula, -1 jajko, -2 łyżki bułki tartej, -sól, pieprz. Dodatkowo: - bułka tarta do obtoczenia, -olej do smażenia..... Sposób przygotowania: 1. Ogórka, szynkę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Następnie cebulę smażymy na złoty kolor. Ryż wsypujemy do miski, dodajemy ogórka, szynkę i cebulę, doprawiamy do smaku, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę i mieszamy. 2. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Z masy formujemy małe kuleczki, obtaczamy w bułce tartej i wrzucamy na patelnię. Smażymy do zrumienienia. |