Ryżowe przekąski
Składniki:
Składniki

-0,5 torebki ugotowanego ryżu brązowego,
-1 torebka ryżu białego,
-1 duży ogórek kiszony,
-6 plasterków szynki,
-1 cebula,
-1 jajko,
-2 łyżki bułki tartej,
-sól, pieprz.

Dodatkowo:

- bułka tarta do obtoczenia,
-olej do smażenia..... Sposób przygotowania:
1. Ogórka, szynkę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Następnie cebulę smażymy na złoty kolor.
Ryż wsypujemy do miski, dodajemy ogórka, szynkę i cebulę, doprawiamy do smaku, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę i mieszamy.
2. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej.
Z masy formujemy małe kuleczki, obtaczamy w bułce tartej i wrzucamy na patelnię. Smażymy do zrumienienia.


  PRZEJDŹ NA FORUM