PUREE Z ZIEMNIAKÓW + PIECZONE KOTLECIKI Z INDYKA
SKŁADNIKI:
ziemniaki 600 g
filet z indyka 200 g
jajko M 1 szt.
marchew 75 g
mąka gryczana 20 g KUP
masło ghee KWB 20 g KUP
ogórek kiszony
pomidor
szczypiorek
sos ZERO KALORII (wybierz dwa smaki) KUP
kurkuma KUP
przyprawa do sałatek KUP
przyprawa do grilla KUP
przyprawa do mięs pieczonych KUP
olej w sprayu KUP.... SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
marchewkę zetrzyj na tarce, mięso pokrój na kawałeczki, dopraw, dodaj jajko i mąkę – wymieszaj ręką i uformuj kotleciki
blaszkę spryskaj olejem w sprayu, ułóż na niej kotleciki i piecz w piekarniku w temp 180°C
ziemniaki ugotuj, odcedź, dodaj masło ghee i kurkumę – zrób puree
podziel na porcje, polej sosami ZERO KALORII, posyp przyprawami i zjedz z warzywami
smacznego.


  PRZEJDŹ NA FORUM