PUREE Z ZIEMNIAKÓW + PIECZONE KOTLECIKI Z INDYKA |
SKŁADNIKI: ziemniaki 600 g filet z indyka 200 g jajko M 1 szt. marchew 75 g mąka gryczana 20 g KUP masło ghee KWB 20 g KUP ogórek kiszony pomidor szczypiorek sos ZERO KALORII (wybierz dwa smaki) KUP kurkuma KUP przyprawa do sałatek KUP przyprawa do grilla KUP przyprawa do mięs pieczonych KUP olej w sprayu KUP.... SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: marchewkę zetrzyj na tarce, mięso pokrój na kawałeczki, dopraw, dodaj jajko i mąkę – wymieszaj ręką i uformuj kotleciki blaszkę spryskaj olejem w sprayu, ułóż na niej kotleciki i piecz w piekarniku w temp 180°C ziemniaki ugotuj, odcedź, dodaj masło ghee i kurkumę – zrób puree podziel na porcje, polej sosami ZERO KALORII, posyp przyprawami i zjedz z warzywami smacznego. |