Schab w suszonych śliwkach
Składniki:
-schab wieprzowy bez kości
-przyprawa typu warzywko
-czarny pieprz
-sól
-czosnek
-suszone śliwki
-olej....Sposób przygotowania:
1. Schab obsypać pzyprawami, natrzeć czosnkiem i olejem. Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce. Przed pieczeniem, obsmażyć mięso ze wszystkich stron - 2-3 min (dzięki temu będzie bardziej soczyste), następnie obłożyć śliwkami. Piec w naczyniu żaroodpornym lub brytfance, podlewając niewielką ilością wody, albo w rękawie do pieczenia (wybierając tę opcję rezygnujemy z podlewania wodą). Czas pieczenia w zależności od wagi mięsa. Po nakłuciu widelcem powinny z niego wypływać przejżyste soki. Mięso piec ok.godziny w temp. 150-180 st.


  PRZEJDŹ NA FORUM