LODY ARBUZOWE
1/4 małego, dojrzałego arbuza
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 dojrzałe kiwi... Arbuza odkroić od skórki, wyjąć pestki, miąższ przełożyć do miski i zmiksować blenderem. Zmiksowanego arbuza przełożyć do foremek do lodów lub plastikowych kubeczków, zostawiając ok. 1,5 cm miejsca na następne warstwy. Foremki wstawić do zamrażalnika na około 20 min (masa musi zacząć zamarzać, tak żeby następna warstwa utrzymała się na górze). Po tym czasie wyjąć foremki z zamrażalnika, nałożyć do każdej foremki warstwę jogurtu naturalnego i ponownie wstawić foremki do zamrażalnika na ok. 10 min. Kiwi obrać, pokroić na mniejsze kawałki, zblendować i wyłożyć równą warstwę na jogurcie w każdej foremce. Do każdej foremki włożyć patyczek i wstawić lody do zamrażalnika na min. 2 godziny (lody muszą całkowicie zamarznąć).


  PRZEJDŹ NA FORUM