Ryż z malinami
Składniki
Składniki:
• 1 szklanka ryżu,
• 1,5 szklanki malin,
• 0,5 szklanki śmietanki kremówki,
• 3 łyżki kwaśnej śmietany,
• Cukier puder do smaku ( 2-3 łyżki),
• Melisa do dekoracji.... Sposób przygotowania przepisu:
Ryż z malinami

1. Ryż gotujemy na sypko.
W między czasie maliny miksujemy i słodzimy do smaku (około 1 łyżki).
Śmietany umieszczamy w jednym naczyniu i ubijamy. Gdy stanie się sztywna dokładamy cukier do smaku (1-2 łyżek).
Gotowy ryż porcjujemy na talerzach. Najlepiej po prostu za pomocą gałkownicy.
Poszczególne gałki oblewamy zmiksowanymi malinami. Całość dekorujemy bitą śmietaną i dekorujemy melisą. Podajemy.


  PRZEJDŹ NA FORUM