Tarta z rabarbarem bez pieczenia
Składniki:
Tarta z rabarbarem bez pieczenia

Spód:
150 g ciastek kakaowych (dowolnych)
15 listków świeżej mięty
4 łyżki kremu z kasztanów
Krem:
200 ml śmietanki 30%
200 g serka mascarpone
Wierzch:
300 g rabarbaru
2 łyżki wody
60 g cukru.... Sposób przygotowania:Ciastka i miętę należy wrzucić do robota miksującego i zmiksować.Następnie dodać krem z kasztanów i dokładnie wymieszać.Na spód z ciasteczek wyłożyć wcześniej przygotowany krem.Tak przygotowany spód wyłożyć na dno naczynia, w którym będzie przygotowywana tarta. Następnie ubić na sztywno śmietankę, następnie dodać serek mascarpone i wymieszać. na ciasteczkowy spód wyłożyć masę śmietanową i schłodzić.łodygi rabarbaru należy karmelizować na patelni.Na patelni rozgrzać wodę z cukrem i w momencie kiedy cukier zacznie się karmelizować dodać łodygi rabarbaru. Pogotować przez kilka minut, ale tak aby się nie rozpadły.


  PRZEJDŹ NA FORUM