Jaglane placuszki z borówkami
Składniki
na 8 niedużych placków

1 i 1/2 szklanki mąki jaglanej
1/2 szklanki mleka roślinnego
1/4 szklanki oleju
3 łyżki cukru pudru lub np. ksylitolu, agawy
1 szklanka borówek amerykańskich....
Przygotowanie

W misce umieszczamy mąkę, dodajemy cukier puder lub dowolny zastępnik cukru, dodajemy mleko i olej, dokładnie mieszamy. Na sam koniec dodajemy borówki i ponownie mieszamy.

Rozgrzewamy patelnię, papierowym ręcznikiem rozprowadzamy niewielką ilość oleju (można pominąć na sprawdzonej patelni, na której nie przywiera) i łyżką nakładamy niewielkie placki.

Smażymy na małym ogniu, ok. 5 minut z każdej strony. Jemy posypane cukrem pudrem lub polane dowolnym syropem.


  PRZEJDŹ NA FORUM