Włoska sałatka
Składniki
ziemniaki młode

8 sztuk

Sos sałatkowy włoski Knorr

1 opakowanie

boczek wędzony w plastrach

6 sztuk

fasolka szparagowa zielona (oczyszczona i ugotowana)

150 gramów

pomidorki koktajlowe (posiekane na połówki)

150 gramów

ocet balsamiczny

1 łyżeczka

musztarda sarepska

1 łyżeczka

natka pietruszki (posiekana)

1 łyżeczka

oliwa z oliwek

3 łyżki

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

1 szczypta.... Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek rozłóż na pergaminie i upiecz na chrupko w piekarniku. Przygotuj wyrazisty w smaku sos sałatkowy – zawartość opakowania Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody, oliwą, musztardą, octem oraz posiekaną natką.

Krok 2
Ziemniaki ugotuj w łupinkach i wystudź. Następnie obierz i pokrój w plastry.

Krok 3
W misce połącz ziemniaki, pomidorki, fasolkę oraz pokruszony boczek. Dodaj przygotowany sałatkowy sos i wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki, oprósz świeżo mielonym pieprzem i podawaj.


  PRZEJDŹ NA FORUM