Włoska sałatka |
Składniki ziemniaki młode 8 sztuk Sos sałatkowy włoski Knorr 1 opakowanie boczek wędzony w plastrach 6 sztuk fasolka szparagowa zielona (oczyszczona i ugotowana) 150 gramów pomidorki koktajlowe (posiekane na połówki) 150 gramów ocet balsamiczny 1 łyżeczka musztarda sarepska 1 łyżeczka natka pietruszki (posiekana) 1 łyżeczka oliwa z oliwek 3 łyżki Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr 1 szczypta.... Przygotowanie krok po kroku Krok 1 Boczek rozłóż na pergaminie i upiecz na chrupko w piekarniku. Przygotuj wyrazisty w smaku sos sałatkowy – zawartość opakowania Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody, oliwą, musztardą, octem oraz posiekaną natką. Krok 2 Ziemniaki ugotuj w łupinkach i wystudź. Następnie obierz i pokrój w plastry. Krok 3 W misce połącz ziemniaki, pomidorki, fasolkę oraz pokruszony boczek. Dodaj przygotowany sałatkowy sos i wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki, oprósz świeżo mielonym pieprzem i podawaj. |