Łosoś z grilla |
Łosoś 2dzwonki łososia 1cytryna 6dokładnie umytych ziemniaków 10pomidorków koktajlowych 10czarnych oliwek oliwa z oliwek sól, pieprz.. Masło czosnkowe 50 g masła 1ząbek czosnku 1łyżka świeżego koperku sól, pieprz..... Jak przygotować? Dzwonka łososia skrop oliwą i sokiem z cytryny, dodaj sól i pieprz. Grilluj około 4–5 minut z każdej strony. Ziemniaki gotuj około 20 minut w osolonej wodzie, następnie przekrój na połówki/ćwiartki i grilluj około 10 minut, przewracając, co chwilę, aby równomiernie się przypiekły. Na patyczki do szaszłyków nabijaj naprzemiennie pomidorki i oliwki, szaszłyki połóż na 2 minuty na grillu. Masło wymieszaj z czosnkiem i koperkiem, dopraw do smaku. Rybę podawaj z ziemniaczkami, szaszłykami i masłem czosnkowym, całość skrop obficie pozostałym sokiem z cytryny. |