Łosoś z grilla
Łosoś
2dzwonki łososia
1cytryna
6dokładnie umytych ziemniaków
10pomidorków koktajlowych
10czarnych oliwek
oliwa z oliwek
sól, pieprz.. Masło czosnkowe
50 g masła
1ząbek czosnku
1łyżka świeżego koperku
sól, pieprz..... Jak przygotować?
Dzwonka łososia skrop oliwą i sokiem z cytryny, dodaj sól i pieprz.

Grilluj około 4–5 minut z każdej strony.

Ziemniaki gotuj około 20 minut w osolonej wodzie, następnie przekrój na połówki/ćwiartki i grilluj około 10 minut, przewracając, co chwilę, aby równomiernie się przypiekły.

Na patyczki do szaszłyków nabijaj naprzemiennie pomidorki i oliwki, szaszłyki połóż na 2 minuty na grillu.

Masło wymieszaj z czosnkiem i koperkiem, dopraw do smaku.

Rybę podawaj z ziemniaczkami, szaszłykami i masłem czosnkowym, całość skrop obficie pozostałym sokiem z cytryny.


  PRZEJDŹ NA FORUM