Wedlowska Czekolada z Advocatem do picia
LISTA SKŁADNIKÓW:
200 ml likieru jajecznego Advocat
200 ml śmietanki 36%
400 ml mleka 3,2%
250 g czekolady deserowej E.Wedel...PRZYGOTOWANIE:
1
Mleko i śmietankę wlać do rondelka, doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać kostki czekolady deserowej E.Wedel. Nie zdejmując rondelka ze źródła ciepła, ciągle mieszając, doprowadzić do ponownego zagotowania. Gotując od 30 sekund do 1 minuty, doprowadzić do pożądanej gęstości, według uznania.

2
Czekoladę podawać w filiżankach, na dno których należy uprzednio wlać ok. 40 ml likieru jajecznego. Czekoladę przelewać tak, by utworzyła z likierem dwie warstwy. Czekoladę można podawać również z odrobiną chili czy kardamonu.


  PRZEJDŹ NA FORUM