Zielony koktajl z gruszki i kiwi
Składniki koktajlu (1 porcja)
1 gruszka
1 kiwi
1 łyżka soku z limonki
100 ml wody
natka pietruszki – kilka gałązek w zależności od indywidualnych upodobań
do podania: suszone jagody goji, pistacje, płatki migdałowe, listki świeżej mięty..Wykonanie
Gruszkę i kiwi obierz ze skóry i przekrój na połówki.
Z gruszki wykrój gniazda nasienne.
Owoce zmiksuj w blenderze razem z natką pietruszki, sokiem z limonki i wodą, aż do uzyskania gładkiej konsystencji koktajlu.
Zwróć uwagę, żeby natka pietruszki zmiksowała się na jak najmniejsze drobinki, tylko wtedy koktajl zyska aksamitną konsystencję i orzeźwiający, leciutko-pietruszkowy smak. Pietruszka nie powinna być wyczuwalna pod zębami w trakcie picia i jedzenia koktajlu.


  PRZEJDŹ NA FORUM