Pascha z owocami kandyzowanymi
Składniki
●, mieszanka owoców kandyzowanych (keksowa)
●, 2 litry tłustego mleka
●, 450 ml śmietany
●, 6 żółtek
●, 2 opakowania cukru waniliowego
●, kostka masła
●, szklanka cukru
●, kilka kropel aromatu waniliowego....Sposób przygotowania przepisu:
Pascha z owocami kandyzowanymi

Pascha z owocami kandyzowanymi1. Mleko wlewamy do dużego
garnka, dodajemy cukier waniliowy,
żółtka i śmietanę. Gotujemy
na wolnym ogniu, od czasu
do czasu mieszając, aż wytrąci
się ser.
Pascha z owocami kandyzowanymi2. Ser odcedzamy na sicie (najlepiej
o jak najdrobniejszych
oczkach). Odstawiamy do wystudzenia.3. Masło ucieramy z cukrem na
gładką masę. Mieszamy z serem.
Dodajemy aromat i owoce
kandyzowane (część odkładamy
do posypania), mieszamy.
Ser wlewamy do formy i wstawiamy
do lodówki, aby stężał.
Przed podaniem dekorujemy
owocami kandyzowanymi.


  PRZEJDŹ NA FORUM