Sałatka z czerwoną fasolą kukurydzą i groszkiem, czyli wielokolorowy mix |
Składniki fasola czerwona puszka 1 opakowanie Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr 1 opakowanie kukurydza z puszki 1 opakowanie groszek zielony z puszki 1 opakowanie pieczarki marynowane słoiczek 1 opakowanie cebula 2 sztuki Ketchup Hellmann's Łagodny 2 łyżki Majonez Hellmann's Babuni 2 łyżki tabasco 2 sztuki makaron drobny 1.5 szklanki papryka żółta 1 sztuka....Krok 1 Makaron ugotuj al dente i wystudź. Fasolę, kukurydzę, groszek i pieczarki odsącz z zalewy. Sałatka z czerwoną fasolą - Krok 1 Krok 2 Paprykę pokrój w paski. Warzywa dodaj do makaronu i wymieszaj. Sałatka z czerwoną fasolą - Krok 2 Krok 3 Cebule pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Do cebuli dodaj ketchup, sos sałatkowy Knorr i kilka kropel tabasco - wszystko dokładnie wymieszaj i ostudź. Połącz z majonezem.Krok 4 Połączone ze sobą wszystkie składniki sałatki, polej wystudzonym sosem, wymieszaj i przełóż do salaterki. Podawaj z bagietką. |