Sałatka z czerwoną fasolą kukurydzą i groszkiem, czyli wielokolorowy mix
Składniki
fasola czerwona puszka

1 opakowanie

Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr

1 opakowanie

kukurydza z puszki

1 opakowanie

groszek zielony z puszki

1 opakowanie

pieczarki marynowane słoiczek

1 opakowanie

cebula

2 sztuki

Ketchup Hellmann's Łagodny

2 łyżki

Majonez Hellmann's Babuni

2 łyżki

tabasco

2 sztuki

makaron drobny

1.5 szklanki

papryka żółta

1 sztuka....Krok 1
Makaron ugotuj al dente i wystudź. Fasolę, kukurydzę, groszek i pieczarki odsącz z zalewy.

Sałatka z czerwoną fasolą - Krok 1
Krok 2
Paprykę pokrój w paski. Warzywa dodaj do makaronu i wymieszaj.

Sałatka z czerwoną fasolą - Krok 2
Krok 3
Cebule pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Do cebuli dodaj ketchup, sos sałatkowy Knorr i kilka kropel tabasco - wszystko dokładnie wymieszaj i ostudź. Połącz z majonezem.Krok 4
Połączone ze sobą wszystkie składniki sałatki, polej wystudzonym sosem, wymieszaj i przełóż do salaterki. Podawaj z bagietką.


  PRZEJDŹ NA FORUM