Leczo warzywne
Składniki:
2 zielone cukinie - 650 g
pół główki czosnku
2 cebule - 250 g
3 papryki - różne kolory 600 g
bakłażan - 400 g
pieczarki - 200 g
2 duże pomidory - 650 g
300 g passaty z butelki - przetarte pomidory
10 łyżek oliwy
zioła: po garści oregano i bazylii
przyprawy: łyżka soli, słodkiej papryki i papryki wędzonej oraz łyżeczka pieprzu....Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml.
Warzywa ważone były przed ewentualnym obraniem/przygotowaniem.

Kalorie policzone zostały na podstawie użytych przeze mnie składników. Jest to więc orientacyjna ilość kalorii, ponieważ Twoje składniki mogą mieć inną ilość kalorii niż te, których użyłam ja. W kaloriach nie uwzględniłam grzanek. Z podanej ilości składników otrzymasz około 2,5 kg leczo z warzywami.


  PRZEJDŹ NA FORUM