Roladki z piersi indyka z serem wędzonym
Składniki:

filet z indyka 4 plastry
ser wędzony 4 łyżki
czosnek 5 g
sól b.d.
pieprz b.d.
papryka słodka b.d.
jajka 45-85 g
mąka b.d.
bułka tarta b.d...Do panierowania:
1-2 jajka
mąka
bułka tarta
Mięso rozbić cienko, uważając, żeby go nie przerwać. W każdy płat wetrzeć trochę czosnku, posypać solą, pieprzem, dużą ilością papryki (będzie ładnie kontrastowała z serem) i łyżką tartego sera.
Zwinąć ściśle w roladkę, a następnie ściskając w dłoniach dobrze "skleić" mięso, zwłaszcza na końcach, nadając mu wrzecionowaty kształt.
Panierować w mące, jajku i bułce tartej.
Smażyć na średnim ogniu, odwracając co jakiś czas, aby zrumieniły się z każdej strony.


  PRZEJDŹ NA FORUM