Łódeczki z grillowanymi warzywami |
Składniki ciasto filo 1 opakowanie Delikat przyprawa uniwersalna Knorr 1 łyżeczka pieczarki 15 sztuk cukinia 1 sztuka ząbek czosnku 1 sztuka świeży tymianek 1 pęczek ser pleśniowy typu brie 150 gramów margaryna 1 łyżka pieprz oliwa z oliwek 2 łyżki...Krok 1 Cukinię oraz pieczarki pokrój w mniejsze kawałki, czosnek posiekaj. Krok 2 Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek oraz warzywa, dopraw Delikatem Knorr i pieprzem. Metalową formę do muffinek posmaruj margaryną. Krok 3 Ciasto filo potnij na kwadraty o boku 10 cm i wyłóż nimi foremki. Krok 4 Doprawione warzywa nałóż do każdej foremki, a na wierzchu każdej z nich połóż po kawałku sera. Krok 5 Całość wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj przez 10 minut. |