Naleśniki z serem i rodzynkami |
Składniki mleko 1 szklanka jajka 2 sztuki mąka pszenna 1.5 szklanki olej 30 mililitrów sól 1 szczypta Cynamon z Wietnamu Knorr 1 szczypta cukier wanilinowy 2 łyżeczki tłuszcz do smażenia nadzienie: twaróg 200 gramów miód 4 łyżki rodzynki 4 łyżki migdały płatki 2 łyżki gęsta kwaśna śmietana Krok 1 Przygotuj ciasto na naleśniki – połącz jajka z cukrem waniliowym, dodaj mleko, wodę, sól, olej oraz mąkę i dokładnie wszystko razem wymieszaj do uzyskania jednolitego, płynnego ciasta, a następnie na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki. Naleśniki z serem i rodzynkami - Krok 1 Krok 2 Rodzynki zalej wrzącą wodą, pozostaw kilka minut, następnie odcedź. Płatki migdałowe upraż na suchej, dobrze nagrzanej patelni. Naleśniki z serem i rodzynkami - Krok 2 Krok 3 W miseczce połącz twaróg ze śmietaną, dodaj lekko podgrzany miód i zmiksuj. Do serowej masy dodaj namoczone rodzynki oraz zrumienione migdałowe płatki – delikatnie wymieszaj.Krok 4 Serową masą posmaruj naleśniki, a następnie składaj w koperty – podobnie, jak tradycyjne krokiety. Gotowe naleśniki obsmaż z obu stron na patelni – podawaj udekorowane owocami i świeżą miętą. 0.5 szklanki.... |