GRILLOWANY ŁOSOŚ Z MARCHEWKĄ
bp location finder


Składniki:400 g filetów z łososia
8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
1 cytryna
2 łyżki oliwy z oliwek
pieprz cytrynowy, pieprz czarny
1 pęczek młodej marchewki
0,5 l bulionu warzywnego....Wykonanie:
Rybę umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Tak przygotowaną rybę skropić sokiem z cytryny i oliwą, następnie posypać przyprawami.
Przyprawioną rybę zawijać w szynkę (każdy kawałek ryby owinąć plastrem szynki).
Marchewki umyć, oskrobać.
W garnku zagotować bulion i obgotować marchewki przez około 4-5 minut. Obgotowane marchewki wyjąć z bulionu.
Na gorącym grillu układać kawałki ryby zawiniętej w szynkę i obgotowane marchewki, opiekać przez kilka minut z każdej strony.




  PRZEJDŹ NA FORUM