Kaszotto z fasolką szparagową
Składniki:
1 cebula, drobno pokrojona
2 ząbki czosnku, posiekane
oliwa z oliwek
200 g kaszy pęczak
500-700 ml rosołu lub wywaru warzywnego
3 łyżki masła
sól i pieprz
100 g ulubionych warzyw sezonowych
200 g mrożonej zielonej fasolki
natka pietruszki........Przygotowanie:
Podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek na oliwie. Dodać pęczak i smażyć całość kilka minut. Podlać chochlą rosołu, zmniejszyć gaz i gotować bez przykrycia, aż płyn wyparuje, następnie dolać kolejną chochelkę. Gotować całość na wolnym ogniu podlewając rosołem, aż kasza będzie miękka.

Pod koniec gotowania kaszy dodać groszek i fasolkę. Gotować jeszcze chwilę, aż warzywa będą miękkie.

Jeśli potrzeba, podlać rosołem, żeby potrawa miała konsystencję gęstej zupy. Dodać masło i doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać posiekaną natką pietruszki.


  PRZEJDŹ NA FORUM