zupa z miesem mielonym i fasola
Składniki
łyżka oleju
cebula
2 ząbki czosnku
papryczka chili
łyżka koncentratu pomidorowego
mielona papryka, kumin, pieprz cayenne
400 g mielonego mięsa z indyka
puszka czerwonej fasoli puszka pomidorów pelati
1 l bulionu drobiowego
szczypior i tarty ser do posypania........Przygotowanie
W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy posiekaną cebulę, podsmażamy aż zbrązowieje.
Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną papryczkę chili (bez pestek), podsmażamy 2 min.
Dokładamy koncentrat i po trochu przypraw, mieszamy przez minutę. Wrzucamy mięso, mieszając podsmażamy ok. 5 min.
Dodajemy fasolę i pomidory (z zalewami) oraz bulion, przykrywamy, gotujemy na małym ogniu 30 min.
Przyprawiamy pikantnie, przed podaniem posypujemy pokrojonym drobno szczypiorem i sporą ilością tartego sera.
Przepis pochodzi z magazynu "Moje Goto

























Przepis: Gołąbki z mięsem
Przygotowanie: 30 minut Gotowanie: 1 godzina 15 minut Porcja: 245 kcal Składniki na 12 sztuk

MOJEGOTOWANIE

Gołąbki z mięsem
Przepis: Zapiekanka z mięsem
Przygotowanie: 40 minut Porcja: 290 kcal Składniki na 4 porcje

MOJEGOTOWANIE

Zapiekanka z mięsem
Przepis: Gołąbki z miodem
Przygotowanie: 30 minut Pieczenie: 45 minut Porcja: 470 kcal

MOJEGOTOWANIE

Gołąbki z miodem
Przepis: francuskie pot-au-feu
To najsłynniejsze francuskie danie jednogarnkowe. Pot-au-feu to dwa dania w jednym: esencjonalny rosół oraz danie główne złożone z gotowanego mięsa i warzyw podawane z korniszonami i musztardą

MOJEGOTOWANIE

Pot-au-feu czyli bulion z mięsem
NAJLEPSZE PRZEPISY NA DYNIĘ
Szybki Przepis Zupa dyniowa z chorizo
POLUB NAS



  PRZEJDŹ NA FORUM