Różyczki z jabłkami i czekoladą
Składniki

1 płat cista francuskiego
2 duże kwaskowe jabłka
pół łyżeczki cynamonu
3 łyżki Nutelli
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka cukru
cukier puder do posypania.....Sposób przygotowania

Jabłka dokładnie myjemy i przekrawamy na pół. Kroimy na bardzo cienkie półplasterki najlepiej za pomocą szatkownicy.
Wstawiamy wodę z cukrem i sokiem z cytryny i wrzucamy pokrojone jabłka na 2 minuty do wrzątku.
Odcedzamy możemy przelać zimną wodą by lekko przestudzić.
Blat ciasta kroimy na 8 pasków. Na połowie dolnej paska smarujemy Nutellę. Na górnej układamy jabłka na zakładkę tak by wystawały ponad brzeg ciasta częścią ze skórką.
Zwijamy w rulonik delikatnie by nam jabłka nie powypadały i wsadzamy do foremek. Posypujemy po wierzchu cynamonem.
Pieczemy w 180 stopniach ok. 40 min.


  PRZEJDŹ NA FORUM