wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » JARZYNOWY AJNTOPF

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

JARZYNOWY AJNTOPF

  
kotek
16.04.2019 07:57:14
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #2701978
Od: 2018-4-14
SKŁADNIKI:

- 2,5 l wody
- 30 dag ziemniaków
- 2 duże kalarepy
- duża marchew
- mały seler
- pietruszka z nacią
- por
- 1/4 kapusty włoskiej
- łyżeczka siekanego koperku
- 10 dag margaryny (lub masła)
- 2 płaskie łyżeczki mąki pszennej
- 3/4 szklanki śmietany (jeśli zupa nie jest na wywarze z kości)z odrobina kminku i bazylii
- sól...... PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki i warzywa umyć i pokroić w kostkę (por w plasterki, a zieleninę posiekać). Warzywa ugotować we wrzącej, osolonej wodzie, a gdy wszystkie będą już miękkie, zupę zagęścić zasmażką z margaryny i mąki. Przyprawić do smaku magii, dodać kminek i bazylię. Zagotować i odstawić z ognia. Na koniec dodać śmietanę oraz posieka
  
Electra25.04.2024 22:10:07
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » JARZYNOWY AJNTOPF

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny