wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » BURACZKI TARTE NA ZIMĘ

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

BURACZKI TARTE NA ZIMĘ

  
kotek
27.03.2019 10:18:34
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #2651414
Od: 2018-4-14
Składniki na Buraczki tarte na zimę:

5 kg buraków

1/2 szkl cukru

1 łyżka soli

1/2 szkl octu...........Jak zrobić Buraczki tarte na zimę:

Buraki myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, przykrywamy przykrywką i gotujemy do miękkości (ok 45min, ale czas gotowania zależy od wielkości buraków).

Ugotowane buraki wylewamy na durszlak, zostawiamy do ostygnięcia.

Buraki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o dużych oczkach ( ja starłam przy pomocy robota kuchennego z nakładką do julienne).

Do startych buraków dodajemy sól, cukier i ocet, mieszamy wszystko dokładnie i próbujemy. Doprawcie pod swój smak – może okazać się, że będziecie chcieli dodać więcej cukru, soli czy octu – zróbcie tak jak wam smakuje.

Przygotowane buraki przekładamy do wyparzonych słoików. Zakręcamy.

Pasteryzujemy 20 min (zobacz wpis Jak pasteryzować).
  
Electra23.04.2024 09:25:28
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » BURACZKI TARTE NA ZIMĘ

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny