wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » CHŁODNIK POMIDOROWY Z SALSĄ ZE ŚWIEŻYCH WARZYW I AWOKADO

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

CHŁODNIK POMIDOROWY z salsą ze świeżych warzyw i awokado

  
kotek
19.03.2019 11:47:50
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #2648805
Od: 2018-4-14
SKŁADNIKI
2 - 4 PORCJE
1,5 kg dojrzałych pomidorów
2 ogórki gruntowe
1/2 czerwonej papryki
1/2 zielonej papryki
1 mała czerwona cebula
kawałek papryczki chili
natka, szczypiorek, bazylia
1/3 ząbka czosnku
sok z 1 limonki
sok z 1 cytryny
1 łyżka octu ryżowego lub winnego
2 łyżeczki brązowego cukru
250 ml zimnej wody
2 łyżeczki sosu worcestershire
2 łyżki oliwy extra vergine
sól, pieprz
do podania: awokado i bagietka.........PRZYGOTOWANIE
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki i wyciąć szypułki. Pokroić w kosteczkę. 1/3 tak przygotowanych pomidorów odłożyć do miski a resztę zmiksować ręcznym blenderem.
Do pokrojonych pomidorów dodać obranego i pokrojonego w kosteczkę ogórka, pokrojoną w kosteczkę zieloną i czerwoną paprykę oraz pokrojoną w drobną kosteczkę czerwoną cebulę i papryczkę chili. Dodać 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki, 3 łyżki posiekanego szczypiorku oraz łyżkę posiekanej bazylii. Wymieszać, odłożyć 1 szklankę tak przygotowanych warzyw do dekoracji.
Do zmiksowanych pomidorów dodać: starty czosnek, sok z limonki i cytryny, ocet, wodę, cukier, zimną wodę, sos worcestershire, oliwę, sól i pieprz. Wymieszać, przelać do pokrojonych warzyw i jeszcze raz wymieszać. Schłodzić w lodówce minimum godzinę.
Podawać z odłożoną resztą pokrojonych warzyw, grzankami z opieczonej (w tosterze lub na patelni) bagietki i pokrojonym awokado. Można też skropić oliwą extra vergine...WSKAZÓWKI
Aby przyspieszyć schładzanie chłodnika można wcześniej schłodzić składniki.
W wersji 100% wegańskiej należy zastąpić sos worcestershire - sojowym lub octem balsamicznym.
  
Electra19.04.2024 21:54:06
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » CHŁODNIK POMIDOROWY Z SALSĄ ZE ŚWIEŻYCH WARZYW I AWOKADO

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny