wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » PIEROGI Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

PIEROGI Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI

  
kotek
24.12.2018 12:17:36
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #2621794
Od: 2018-4-14
SKŁADNIKI
NADZIENIE
500 g kiszonej kapusty
1 duża cebula
300 g pieczarek
1 mała marchewka i pietruszka
4 łyżki oleju roślinnego
CIASTO PIEROGOWE
porcja klasycznego CIASTA PIEROGOWEGO
ORAZ 2 - 3 cebulePRZYGOTOWANIE
NADZIENIE
Kapustę wypłukać na sitku, włożyć do garnka, zalać wodą do przykrycia i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem do miękkości kapusty przez ok. 40 minut. Odcedzić i odcisnąć na sitku.
W międzyczasie na patelni na 2 łyżkach oliwy zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę (ok. 7 minut). Zdjąć ją z patelni, a jej miejsce włożyć umyte, osuszone i pokrojone pieczarki. Wlać dodatkową łyżkę oleju i smażyć przez ok. 5 minut w międzyczasie co chwilę mieszając.
Dodać obraną i startą na tarce marchewkę i pietruszkę, smażyć razem przez kolejne 5 minut. W międzyczasie doprawić solą oraz zmielonym pieprzem (ok. 1/2 łyżeczki) i wlać dodatkową łyżkę oleju.
Dodać odłożoną cebulę, wymieszać i razem podgrzewać przez ok. 2 minuty. Dodać kapustę i smażyć mieszając co chwilę przez ok. 2 minuty.
Otrzymane nadzienie zmielić w maszynce o dużych oczkach lub posiekać na desce ewentualnie rozdrobnić w melakserze lub rozdrabniaczu.
olej roślinny (około 1/2 szklanki)..........PRZYGOTOWANIE CIASTA I LEPIENIE PIEROGÓW
W czasie gdy gotuje się kapusta przygotować ciasto pierogowe. Odłożyć je na pół godziny aby odpoczęło (zgodnie ze wskazówkami w PRZEPISIE).
Odkroić 1/2 część ciasta (resztę trzymać pod folią) i rozwałkować je na cienki placek. Wycinać kółka ostro zakończoną szklaneczką (o dowolnej wielkości, w zależności od tego jak duże pierogi chcemy uzyskać). Resztki ciasta połączyć i ponownie zagnieść.
Nakładać łyżeczką porcję farszu na wycięte krążki, zlepiać brzegi i odkładać na stolnicę. Zagotować osolony wrzątek i włożyć do niego pierwszą partię pierogów.
Gotować przez około 3 minuty (wyłowić 1 pieroga na łyżkę cedzakową i sprawdzić palcem czy ciasto jest miękkie). Wyłowić resztę pierogów i wyłożyć na talerze.
Podawać z zeszkloną na oleju cebulą (ok. 10 minut, co chwilę mieszając, pod koniec posoloną).
  
Electra24.04.2024 20:09:16
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » PIEROGI Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny