1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » KURCZAK W PIKANTNEJ PANIERCE - PIECZONY, A NIE SMAŻONY (WCZEŚNIEJ MARYNOWANY W MAŚLANCE)

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Kurczak w pikantnej panierce - pieczony, a nie smażony (wcześniej marynowany w maślance)

  
kotek
06.12.2018 06:04:17
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Moderator

Posty: 2930 #2615142
Od: 2018-4-14
1 kg kawałków kurczaka: skrzydełka, udka, bioderka

marynata:
1 litr maślanki
2 czubate pikantnej przyprawy do kurczaka (polecam Ci przyprawę z Manufaktury Smaku - kliknij tutaj, by ją kupić w mniamowym sklepie)
2 czubate łyżki suszonego, mielonego czosnku
1 łyżka soli....panierka:
1 szklanka pszennej mąki
2 szklanki płatków kukurydzianych
1 czubata łyżka słodkiej papryki
1 łyżeczka pieprzu cayenne
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli....do pieczenia:
2 łyżki oleju roślinnego.......Kawałki kurczaka powinny być mniej więcej takiej samej wielkości.
Wszystkie składniki marynaty wymieszaj w dużej misce.
Do marynaty włóż kawałki kurczaka, wymieszaj, by dokładnie się nią pokryły, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na co najmniej kilka godzin - a najlepiej na noc (lub nawet trochę dłużej).
Przygotuj panierkę: płatki rozgnieć na dość drobne kawałki. Wymieszaj z pozostałymi składnikami.
Mięso wyjmij z marynaty, przełóż do naczynia, by nieco obciekła.
Kawałki obtaczaj dokładnie w panierce i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia....Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Po 20 minutach spryskaj z obu stron olejem (możesz też użyć pędzelka do ich wysmarowania).
Piecz 40-45 minut, aż panierka pięknie się zezłoci.
Podawaj tak, jak lubisz wesoły Czyli z frytkami z piekarnika i sałatką z kapusty wesoły
  
Electra19.04.2024 14:06:53
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » KURCZAK W PIKANTNEJ PANIERCE - PIECZONY, A NIE SMAŻONY (WCZEŚNIEJ MARYNOWANY W MAŚLANCE)

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny