wrzucaj <- <- -> -> 1 Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową.
Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem.
Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich.
Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.



NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » KLASYCZNA LAZANIA Z MIĘSEM MIELONYM

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Klasyczna lazania z mięsem mielonym

  
administrator
02.12.2018 08:01:14
moc !!!
wydawało się ze wiecej już sie nie da ale jednak !



Grupa: Administrator 

Posty: 30128 #2613794
Od: 2016-3-18
Sposób przygotowania przepisu:
Klasyczna lazania z mięsem mielonym

1. Sos pomidorowy mięsny
• Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.
• Dorzucić mięso i całość podsmażyć.
• Następnie wrzucić pomidory, dodać przyprawy i gotować chwilę do odparowania wody.
2. Sos beszamelowy
• Zagotować mleko z masłem, zmniejszyć ogień i wsypać mąkę roztrzepując cały czas trzepaczką.
• Dodać sól, pieprz i gałkę muszkatołową do smaku.
• Gotować chwilę, aż woda odparuje i sos się zagęści.
3. Składanie lazanii
• Na dno dużej blaszki wlać chochlę sosu beszamelowego - ok. 1/6 porcji, na to położyć płaty lazanii jeden obok drugiego.
• Następnie znów sos beszamelowy (1/6), na to 1/3 startego sera żółtego i 1/2 sosu mięsnego. Sos mięsny przykryć sosem beszamelowym, na którym położyć płaty lazanii.
• Czynność powtórzyć ponownie. Zasada jest taka, że płaty lazanii mają z dwóch stron dotykać sosu beszamelowego.
• Trzecią warstwę płatów lazanii przykryć sosem i posypać serem żółtym.
• Lazania przed wstawieniem do piekarnika powinna poleżeć ok. 30-60 minut, ale można również piec od razu.
• Piec w temp. 180 st.C przez 40 minut.
Porady
Lazania nie wymaga wielkich zdolności kulinarnych, wystarczy trzymać się przepisu.najlepsze jest to, że po odgrzaniu smakuje równie dobrze albo jeszcze lepiej i jest bardzo podzielna. I jeszcze praktyczna rada - płaty przekładamy gorącymi sosami.
  
Electra25.04.2024 23:41:42
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » KLASYCZNA LAZANIA Z MIĘSEM MIELONYM

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny